RAPPORTERING
Sammenligne faktisk og budget ● Hvad går godt ● Hvad går skidt
Rapportering og opfølgning – holder du kursen?
Er du selvstændig, kender du den økonomiske kurs for din virksomhed – og holder du den med en opfølgning? Det kan være en rigtig god idé at sætte en kurs og holde fokus på den. Min erfaring er, at når man driver en virksomhed uden opfølgning, er det som at sejle et skib i blinde. Du ved nemlig ikke, om du følger den økonomiske kurs fra budgettet.
Derfor anbefaler jeg rapportering til virksomheder i alle størrelser.
Når du har lagt et budget, er det relevant med jævnlig opfølgning og rapportering. Ellers risikerer du at stå med håret i postkassen, når året er omme, og årsregnskabet måske langt fra afspejler det, som budgettet viste. En opfølgning kan være med til at holde og justere den kurs, som du har sat. Det kan også forebygge ubehagelige overraskelser.
Gode grunde til at følge op på budgettet med rapportering:
- Uundværligt ledelsesværktøj ○ En rapportering giver dig et billede på, om din virksomhed følger den økonomiske kurs, som blev sat i forbindelse med budgetteringen. Rapporteringen viser, hvor du eventuelt skal justere din virksomhed, så du holder kursen mod dine mål/drømme. Samlet set er en rapportering et uundværligt ledelsesværktøj til at sikre din virksomheds sunde udvikling.
- Redskab til sund økonomi ○ I en rapportering/opfølgning finder du ud af, hvad der var realistisk i budgettet, og hvad der ikke var. Derfor bliver din budgetlægning bedre næste gang. Der findes forskellige grunde til, at det faktuelle regnskab måske var bedre eller dårligere end det budgetterede – her er et par eksempler:
– Forkerte antagelser/forventninger, fx om salget og omkostninger
– Udefrakommende hændelser, fx nedgang i salget pga. nedgang i den globale økonomi
Ring eller skriv til mig, hvis jeg skal hjælpe dig med at holde den rette økonomiske kurs.